Jag har en vän som säger att min blogg förstör hennes vegetariska ambitioner. Det tar jag som en komplimang men får samtidigt dåligt samvete. Så Maria, det här kanske hjälper?
Fylld aubergine
4 port
2 stora auberginer eller 4 miniauberginer
1 schalotten, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk hela tomater
1/2 dl russin
ett par kvistar färsk rosmarin, hackad
salt och peppar
olivolja till stekning
grovriven halloumi eller apetina grill cheese
servera med: ris, bulgur, klyftpotatis eller en sallad
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginerna på längden och gröp ur dem med en sked. Skär innanmätet i mindre bitar. Fräs aubergine, schalotten och vitlök i en rejäl skvätt olivolja i fem minuter. Tillsätt tomater, russin, rosmarin, salt och peppar och låt koka ihop i ca 15 min. Häll lite olja i botten av en ugnsform och fördela aubergineskalen i formen. Skeda tomatfyllningen i skalen och riv över ost. Gratinera i 15-20 minuter, tills osten har fått fin färg.
Här är en annan Maria som blir glad för fler vegetariska recept! Eller iallafall en och annan firre eller höna. 🙂
Välkommen hit! Jag är svag för påtryckningar, ska tänka mer vego, fågel och fisk, lovar! Och höna hallå, varför kan man inte köpa det i affären lägre? Det var liksom mon absoluta favoriträtt när jag var liten.
Tackar! Själv tänker jag mest på skolbespisning med curry och ris när jag hör ”höna”, men jag vill nog också minnas att det var gott…